9 Ağustos 2019 Cuma

Ispanaklı Pasta Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Ispanaklı Pasta ile ilgili görsel sonucu

Bugün enfes bir ıspanaklı pasta tarifi ile sizlerleyiz.

Ispanaklı Pasta Malzemeleri

Ispanaklı pasta tarifinde kullanacağımız malzemeler.
Pandispanya için malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıcağa yakın ılık su
  • Yarım demet rondodan geçirilmiş ıspanak
Kreması için malzemeler
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket toz kremşanti

Ispanaklı Pasta Yapım Aşamaları

  1. İlk olarak ıspanaklarımızı püre haline gelene kadar rondodan geçirelim.
  2. Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplara koyalım.
  3. Sarılarını şeker ile köpürene kadar çırpalım ve ılık suyumuzu ekliyelim. Tekrar çırpıp şekerlerin iyice erimesini sağlayalım.
  4. Unu, kabartma tozunu, nişastayı ve vanilyayı eleyerek yumurta sarılarının içine ekleyelim. Ispanak püremizide içine atıp çırpalım.
  5. Yumurta beyazlarını ise krem şanti gibi olacak şekilde çırpalım.
  6. Hazırladığımız hamurun içine köpürttüğümüz yumurta aklarını ilave edip, kaşık yardımıyla aşağıdan yukarı doğru söndürmeden karıştıralım.
  7. Fırın tepsimize yağlı kağıt serip hamurumuzu tepsimize dökelim.
  8. Daha önceden ısıttığımız 170 derece fırınımızda pişirelim. (30 dk fırın kapağını açmayın)
  9. Kekimiz pişerken bizde kremamızı hazırlayalım.
  10. Sütü, unu, nişasta ve şekeri tencerimize alalım. Çırpıcı yardımıyla özdeşleşene kadar orta ateşte pişirelim.
  11. Pişen kremamızı ocaktan alıp bir süre ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım.
  12. Soğuyan kremamızın içine kremşantiyi ve vanilyayı ilave edip mikser yardımıyla çırpalım. Dinlenmesi için bir kenara alalım.
  13. Pişen kekimizi ortadan ikiye bölelim. Süt dilimi keki gibi dikdörtgen şekilde keselim.
  14. Parçaların yarısına kremamızı sürelim, diğer yarısıyla da üzerini kapatalım.
  15. Kalan kremamızı krema sıkma torbasına alıp pastamızın üzerini süsleyelim. Üzerine toz fıstık da serpebilirsiniz.
  16. Kalan kek parçası olursa onu da rondodan geçirip toz fıstık yerine kullanabilirsiniz.
Ispanaklı pasta hazır; Afiyet olsun 🙂

Read More

3 Malzeme İle Taş Gibi Dondurma Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Dondurma tarifi

Bugün sadece 3 malzeme ile yapabileceğiniz, harika kıvamda bir dondurma yapacağız. Dondurmanın kıvamı maraş dondurması ayarında oluyor. Tarifteki malzemeler ile yaklaşık 2,5 kg dondurma yapabilirsiniz. Eğer çok derseniz; malzemelerin yarısını kullanarak 1,250 gr dondurmanız olabilir.
Gelin şimdi malzemelerimize bir göz atalım.
Dondurma tarifi malzeme listesi

Dondurma Tarifi Malzeme Listesi
  • 2 litre süt
  • 2 paket toz salep (Nestle Paket Salep)
  • 2 bardak şeker

Dondurmanın Yapılışı


Read More

Sultan Sarması Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Sultan Sarması ile ilgili görsel sonucu

Çok hafif ve lezzetli olan Sultan Sarması tarifi ile karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlıyı mutlaka deneyin 😉
Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krem şanti
  • Hindistan cevizi
Tarifin Yapım Aşamaları
1Sütü, şekeri, kakaoyu ve unu tenceremize katıp karıştıralım. (Çırpma teliyle çırpalım)
2Sonrasında tenceremizi ateşe alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
3Vanilyayı ve tereyağını tencereye ekleyip, yaklaşık 3 dk kadar daha karıştırarak pişirelim.
4Dikdörtgen bir borcama bolca hindistan cevizi serpelim.
5Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi içine hindistan cevizi serpiştirdiğimiz borcama döküp soğuması için beklerken krem şantimizi hazırlayalım.
6Soğuyan muhallebinin üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sürüp sonrasında rulo yapıyoruz.
7Sultan sarması tarifimizin üzerini isteğe göre üzerini çilekle yada sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Read More

Kolay ve Lezzetli Aşure Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019


Aşure Tarifi ile ilgili görsel sonucu

Aşure Tarifi Malzeme Listesi
  • 4 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı fasulye
  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 2 su bardağı incir
  • 2 su bardağı kuru beyaz dut
  • 2 su bardağı kayısı
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 avuç pirinç
  • Damak tadınıza göre şeker 700 gr şeker
Aşuremizin Üstünü süslemek için
  • Toz fıstık
  • İncir
  • Nar
Aşure Tarifi Yapım Aşamaları
Gelelim aşure nasıl yapılır? sorusunun cevabına. Hadi hemen aşure yapımına başlayalım.
1Buğday nohut ve fasulyeyi akşamdan sıcak suya bırakalım. Buğdayı sabah sarı suyu gidene kadar süzelim. Büyük bir tencereye alalım buğdayın üstünü geçecek kadar su ekleyip pişirelim.
2Ayrı tencerelere nohut ve fasulyeyi koyup 20 dk pişirelim. Hepsi piştikten sonra 2 tencereye bölelim. Üstlerini geçinceye kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım.
3İncir, kayısı, kuru üzüm, dut, kuş üzümü; hepsini ayrı kaplarda sıcak suya koyup sarı suyunu çıkartalım.
4Tencereler kaynamaya başlayınca sırayla; fındık, kayısı, üzüm ve dutu ekleyelim. 10 dk daha pisirip şekeri ilave edelim. En son özlenmeye başlayınca; inciri ve kuş üzümünü de ekleyip 5 dk daha pişirip altını kapatalım.
Gözümüzde büyüyen Aşure tarifi bu kadar basit aslında. Evinizde bulunan malzemeler ile yapmış olduğunuz aşurenin üzerini süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Read More

Tadına Bayılacağınız Kelokslu Kurabiye Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Kelokslu Kurabiye ile ilgili görsel sonucu

Kelokslu kurabiye (mısır gevrekli – cornfleksli) tarifi. Çikolata ve mısır gevreği kaplı kurabiyelerimize bayılacaksınız.
Kelokslu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 (yarım) paket margarin (margarin oda sıcaklığında olacak)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı mısır nişastası
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
Üzeri İçin Kullanılan Malzemeler
  • 400 gr chokella, nutella yada herhangi bir marka çikolata
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • Kahvaltılık mısır gevreği (keloks – cornfleks)
Kelokslu Kurabiye Yapım Aşamaları
1Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp iyice karıştıralım.
2Elde ettiğimiz karışıma 4 su bardağı mısır nişastasını ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
3Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
4Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım ve çok az yağlanmış tepsiye dizelim.
5170 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda kelokslu kurabiyelerimizin altı hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
6Fırından çıkardığımız kurabiyelerin sıcaklığı biraz geçerken bizde nutellayı benmari usulü eritelim. Çikolatamız eriyince altını kapatalım ve sıvı yağ ilave edip iyice karıştıralım.
7Keloksları (Mısır gevreklerini) elimizle hafifce ezelim ve kaseye alalım. Sıcaklığı azalan kurabiyeyi ilk önce nutellaya, ardından da mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım. Kelokslu kurabiyelerimiz 1 saat kadar dinlendikten sonra servis edelim.
Püf Noktası: Eğer kurabiyeleri aynı gün içerisinde tüketmeyeceksek; çikolata ve mısır gevreği aşamasını yapmadan dolapta saklayalım. Çünkü mısır gevreği çok beklediği zaman yumuşuyor ve kurabiyelerdeki çıtır tat kaybolabiliyor. Canınız istediğinde çikolata ve mısır gevreğine bulayıp servis edebilirsiniz.

Read More

Yapılışıyla Şaşırtan Mayasız Sütlü Peynirli Börek Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

sütlü börek tarifi

Çıtır çıtır bir börek tarifi ile sizlerleyiz. Böreği yaparken üzerine döktüğümüz su ve süt bu böreği o kadar lezzetli ve güzel yapıyor ki, anlatamam. Gelin böreğin yapımına malzeme listesi ile geçiş yapalım.
Malzemeler
2 yumurta
●1,5 su bardağı süt
●Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
●1 tatlı kaşığı tuz
●Dolu 1 çay kaşığı kabartma tozu
● 5 – 6 su bardağı arası un
Açmak için
● 100 gr mısır nişastası
Arasına
●3 su bardagi peynir ( Tulum-beyaz peynir ve köy peyniri karışımı kullandım. Istediğiniz peynir cesidiyde olur)
Üzerine
● 2 yemek kaşığı tereyağı
●1 su bardağı sıvı yağ
Pişerken dökmek icin
●2 su bardağı soğuk su
●1 su bardağı soğuk süt
Yapım Aşamaları

Read More

Yalancı Su Böreği Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Yalancı Su Böreği ile ilgili görsel sonucu

Su böreği yapmak biraz zahmetli, ama size çok kolay bir su böreği tarifimiz var. Yalancı Su Böreği. Su böreği tadında bir tarif. Mutlaka deneyin.

Yalancı Su Böreği Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket haşlanmış pastavilla fiyonk makarna
  • Bir kase beyaz peynir (iç harç isteğe bağlı )
  • Bir kaç dal maydanoz

Yalancı Su Böreği Tarifi

1Makarnamızı haşlıyalım.
2Peynirimizi rendeleyelim yada elimizle parçalıyalım içine maydanozlarımızı minik minik doğrayalım. Makarnamızın üzerine dökelim ve iyice karıştıralım.
3Sıvı yağı, yumurtayı ve sütü bir kasede el çırpıcısıyla çırpalım.
4Büyük bir borcama yağlı kağıt serelim. Birinci yufkayı tepsimizin kenarlarından sarkacak şekilde koyalım. Sıvı karışımdan bolca sürelim.
5İkinci yufkanın yarısını koparıp sos sürdüğümüz yufkanın üzerine yerleştirelim ve tekrar sıvı karışımdan sürüp diğer yarım yufkayı serelim (3 katlı 2 yufkalı olacak)
6Peynirli makarnamızın yarısını tepsinin heryerine yayalım ve sıvı karışımdan sürelim.
7Bir yufkayıda ikiye bölüp birini serelim ve sütlü harcımızdan dökelim.
8Yarım yufkayıda serip peynirli makarnamızın kalanını yufkanın üstüne yayalım.
9Kalan yufkaları parçalayıp aynı şekilde aralarına harç sürerek tepsiye yerleştirelim.
10Son olarak tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları böreğimizin üstüne kapatalım. Kalan bütün sıvı karışımı üzerine yayalım.
11Daha önceden ısttığımız 180 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Yalancı Su Böreği Hazır 🙂
Afiyet olsun.

Read More