Yapılışıyla Şaşırtan Mayasız Sütlü Peynirli Börek Tarifi
Çıtır çıtır bir börek tarifi ile sizlerleyiz. Böreği yaparken üzerine döktüğümüz su ve süt bu böreği o kadar lezzetli ve güzel yapıyor ki, anlatamam. Gelin böreğin yapımına malzeme listesi ile geçiş yapalım.
Malzemeler
2 yumurta
●1,5 su bardağı süt
●Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
●1 tatlı kaşığı tuz
●Dolu 1 çay kaşığı kabartma tozu
● 5 – 6 su bardağı arası un
●1,5 su bardağı süt
●Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
●1 tatlı kaşığı tuz
●Dolu 1 çay kaşığı kabartma tozu
● 5 – 6 su bardağı arası un
Açmak için
● 100 gr mısır nişastası
● 100 gr mısır nişastası
Arasına
●3 su bardagi peynir ( Tulum-beyaz peynir ve köy peyniri karışımı kullandım. Istediğiniz peynir cesidiyde olur)
●3 su bardagi peynir ( Tulum-beyaz peynir ve köy peyniri karışımı kullandım. Istediğiniz peynir cesidiyde olur)
Üzerine
● 2 yemek kaşığı tereyağı
●1 su bardağı sıvı yağ
● 2 yemek kaşığı tereyağı
●1 su bardağı sıvı yağ
Pişerken dökmek icin
●2 su bardağı soğuk su
●1 su bardağı soğuk süt
●2 su bardağı soğuk su
●1 su bardağı soğuk süt
Yapım Aşamaları
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder