10 Ağustos 2019 Cumartesi

Lezzetli Ciğer Kavurma Tarifi

  Hiç yorum yok
Ciğer Kavurma

MALZEMELER

1 adet kuzu ciğeri
100 gram kuşbaşı kuyruk yağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon

YAPILIŞI

CİĞERİN damarlarını ve zarını iyice temizleyip, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuyruk yağı ve sıvıyağı tencereye alın. Ciğer ilave edip kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Tereyağı, salça, kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kuyruk yağı tercih etmezseniz sadece sıvıyağ da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder