Hünkar beğendi Tarifi
Hünkar beğendi tarifi için malzemeler
Tas kebabı için
- 500 gr kuşbaşı dana eti
- 2 soğan
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı sıcak su
- Karabiber
Beğendi için
- 2 patlıcan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı süt
- 50 gr kaşar peyniri
- Tuz
Servis için
- 2 domates
- 4 sivri biber
- Kıvırcık maydanoz
Hünkar beğendi Nasıl Yapılır
Lezzet bayram sofralarınız için harika hünkar beğendi gibi pek çok yemek tarifleri sunuyor. Kuşbaşı et, küp doğranmış soğan ve salçayı yüksek ateşte 2 dakika kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup mutfak robotunda ezin. Tarçın, karabiber, domates ve sıcak suyu ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirip ocağın altını kapatın. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Un ve tereyağını bir tavada kavurun. Patlıcan püresini ve tuzu ilave edin. Sütü ilave ederek hızlıca karıştırın. Ocağı kapatıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hazırladığınız beğendiyi servis tabağına alın. Üzerine tas kebaptan paylaştırın. Közlenmiş domates, biber ve kıvırcık maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder