10 Ağustos 2019 Cumartesi

Lezzetli Ciğer Kavurma Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 10, 2019

Ciğer Kavurma

MALZEMELER

1 adet kuzu ciğeri
100 gram kuşbaşı kuyruk yağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon

YAPILIŞI

CİĞERİN damarlarını ve zarını iyice temizleyip, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuyruk yağı ve sıvıyağı tencereye alın. Ciğer ilave edip kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Tereyağı, salça, kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kuyruk yağı tercih etmezseniz sadece sıvıyağ da kullanabilirsiniz.

Read More

Sebzeli Küşleme Sarma

  Hiç yorum yok
Ağustos 10, 2019

Sebzeli Küşleme Sarma

MALZEMELER

4 adet küşleme
8 adet kültür mantarı
1 adet limon
1 demet maydanoz
5-6 dal taze soğan
2 adet kırmızı biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
2 damla limon suyu

YAPILIŞI

MANTARLARI limonlu suda haşlayın. Harç için kıyılmış maydanoz, soğan, kırmızı biber, kaşar peyniri, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. 1 adet küşlemeyi biftek gibi inceltin. Arasını açıp, her tarafına gelecek şekilde maydanozlu harçtan yayın. Ortasına 2 adet bütün mantar yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, çöp şişlere geçirin. Üzeri için yumurta akı, yoğurt, hardal ve limon suyunu çırpıp küşlemelerin üzerine sürün. Arzuya göre tane karabiber ve biberiye serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında veya elektrikli ızgarada her iki tarafı da kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Read More

Pilavlı Pirzola Dolması

  Hiç yorum yok
Ağustos 10, 2019

Pilavlı Pirzola Dolması

MALZEMELER

8 parça kuzu pirzola
Yarımşar çay kaşığı karabiber, kekik ve tuz
2-3 adet yumurtanın akı

Pilav için:
1 su bardağı pirinç
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık veya antepfıstığı
1 tatlı kaşığı karabiber
1’er çay kaşığı yenibahar ve tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil

YAPILIŞI

PİLAV için pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Ayrı bir yerde yemeklik kıyılmış soğanı tereyağında soteleyin. Suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurun. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, karabiber, yenibahar, tarçın ve karanfil ilave edip karıştırın. Bir buçuk su bardağı su ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp, üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10-15 dakika dinlendirin. Pirzolalara karabiber, kekik ve tuz ekleyip, 10 dakika dinlendirin. Pilavdan, tepeleme 1 çorba kaşığı alıp, bir adet pirzolanın üzerine yerleştirin. Kenarına çırpılmış yumurta akı sürüp ikinci pirzolayı üzerine yerleştirin. Kalan pirzolaları da aynı şekilde hazırlayın. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Read More

9 Ağustos 2019 Cuma

Yapımı Basit Ev Yapımı Limonata Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

limonata tarifi

Limonata tarifi malzeme listesi

  • 2 limon
  • 1 portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 lt su

Ev yapımı limonata tarifi yapım aşamaları

1Limon ve portakalları dilimleyip 1 gece buzlukta bekletelim. Yapmamıza 30 dk kala çıkaralım biraz çözülsün. Buzlu kalmasın yoksa özü çıkmıyor.
2Portakal ve limonların üstüne 1 su bardağı şeker ekleyip, rondodan geçirelim üstüne 1 su bardağı su ekleyip rondoda 1 dk daha geçirelim. Sonrasında hazırladığımız bu karışımın tadına bakarak yavaş yavaş suyumuzu ekleyelim.
Püf noktası: buzluktan biraz erken çıkarmak. Çok buzlu olursa, özü ve suyunu alamazsınız. Eğer limonunuz kalın zarlı ise mutlaka kabuk kısmını elma gibi soyun. Beyaz kalın zarı çöpe atın. Elma kabuğu gibi soyduğunuz limonun dışını ve limonun zarsız olan içini dilimleyip buzluğa atın. Aynı durum portakal içinde geçerli arkadaşlar. Beyaz zar kalın ise acı oluyor. Birde su oranını düşürebilirsiniz. Bazı limonlar ince de olsa suyu az çıkabiliyor. Bu durumda su miktarını 2 lt ye düşürebilirsiniz.
Limonata tarifi bu kadar kolay arkadaşlar, artık kendi evinizde buz gibi limonatalar hazırlayabilirsiniz.

Read More

Ispanaklı Pasta Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Ispanaklı Pasta ile ilgili görsel sonucu

Bugün enfes bir ıspanaklı pasta tarifi ile sizlerleyiz.

Ispanaklı Pasta Malzemeleri

Ispanaklı pasta tarifinde kullanacağımız malzemeler.
Pandispanya için malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıcağa yakın ılık su
  • Yarım demet rondodan geçirilmiş ıspanak
Kreması için malzemeler
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket toz kremşanti

Ispanaklı Pasta Yapım Aşamaları

  1. İlk olarak ıspanaklarımızı püre haline gelene kadar rondodan geçirelim.
  2. Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplara koyalım.
  3. Sarılarını şeker ile köpürene kadar çırpalım ve ılık suyumuzu ekliyelim. Tekrar çırpıp şekerlerin iyice erimesini sağlayalım.
  4. Unu, kabartma tozunu, nişastayı ve vanilyayı eleyerek yumurta sarılarının içine ekleyelim. Ispanak püremizide içine atıp çırpalım.
  5. Yumurta beyazlarını ise krem şanti gibi olacak şekilde çırpalım.
  6. Hazırladığımız hamurun içine köpürttüğümüz yumurta aklarını ilave edip, kaşık yardımıyla aşağıdan yukarı doğru söndürmeden karıştıralım.
  7. Fırın tepsimize yağlı kağıt serip hamurumuzu tepsimize dökelim.
  8. Daha önceden ısıttığımız 170 derece fırınımızda pişirelim. (30 dk fırın kapağını açmayın)
  9. Kekimiz pişerken bizde kremamızı hazırlayalım.
  10. Sütü, unu, nişasta ve şekeri tencerimize alalım. Çırpıcı yardımıyla özdeşleşene kadar orta ateşte pişirelim.
  11. Pişen kremamızı ocaktan alıp bir süre ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım.
  12. Soğuyan kremamızın içine kremşantiyi ve vanilyayı ilave edip mikser yardımıyla çırpalım. Dinlenmesi için bir kenara alalım.
  13. Pişen kekimizi ortadan ikiye bölelim. Süt dilimi keki gibi dikdörtgen şekilde keselim.
  14. Parçaların yarısına kremamızı sürelim, diğer yarısıyla da üzerini kapatalım.
  15. Kalan kremamızı krema sıkma torbasına alıp pastamızın üzerini süsleyelim. Üzerine toz fıstık da serpebilirsiniz.
  16. Kalan kek parçası olursa onu da rondodan geçirip toz fıstık yerine kullanabilirsiniz.
Ispanaklı pasta hazır; Afiyet olsun 🙂

Read More

3 Malzeme İle Taş Gibi Dondurma Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Dondurma tarifi

Bugün sadece 3 malzeme ile yapabileceğiniz, harika kıvamda bir dondurma yapacağız. Dondurmanın kıvamı maraş dondurması ayarında oluyor. Tarifteki malzemeler ile yaklaşık 2,5 kg dondurma yapabilirsiniz. Eğer çok derseniz; malzemelerin yarısını kullanarak 1,250 gr dondurmanız olabilir.
Gelin şimdi malzemelerimize bir göz atalım.
Dondurma tarifi malzeme listesi

Dondurma Tarifi Malzeme Listesi
  • 2 litre süt
  • 2 paket toz salep (Nestle Paket Salep)
  • 2 bardak şeker

Dondurmanın Yapılışı


Read More

Sultan Sarması Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Sultan Sarması ile ilgili görsel sonucu

Çok hafif ve lezzetli olan Sultan Sarması tarifi ile karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlıyı mutlaka deneyin 😉
Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krem şanti
  • Hindistan cevizi
Tarifin Yapım Aşamaları
1Sütü, şekeri, kakaoyu ve unu tenceremize katıp karıştıralım. (Çırpma teliyle çırpalım)
2Sonrasında tenceremizi ateşe alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
3Vanilyayı ve tereyağını tencereye ekleyip, yaklaşık 3 dk kadar daha karıştırarak pişirelim.
4Dikdörtgen bir borcama bolca hindistan cevizi serpelim.
5Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi içine hindistan cevizi serpiştirdiğimiz borcama döküp soğuması için beklerken krem şantimizi hazırlayalım.
6Soğuyan muhallebinin üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sürüp sonrasında rulo yapıyoruz.
7Sultan sarması tarifimizin üzerini isteğe göre üzerini çilekle yada sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Read More