9 Ağustos 2019 Cuma

Patates Kroket Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Patates Kroket ile ilgili görsel sonucu

Patates kroket tarifi – Doyurucu ve çok lezzetli atıştırmalıklar yapıyoruz. Patatesli bu harika tarifi mutlaka deneyin.

Patates kroket tarifi malzemeleri

  • 6 adet patates
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Sıvıyağ

Patates Kroket Yapım Aşamaları

1Patatesleri haşlayalım ve haşlanmış patatesleri rendenin ince olan kısmıyla rendeleyelim. Üzerine tereyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve yumurta sarılarını koyup iyice karıştıralım.
2Karışımı büyük sıkma poşetine doldurup streç film sarılı büyük kesme tahtasına istenilen kalınlıkta sıkalım.
3Yarım saat dondurucuda bekletelim. Dolaptan çıkınca istenilen büyüklükte keselim. Önce una, sonra yumurta akına ve en son galeta ununa bulayıp kızartalım.
Harika atıştırmalık patates kroket hazır, afiyet olsun.

Read More

Lezzetli Kır Pidesi Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

Kır Pidesi ile ilgili görsel sonucu


Kastamonu yöresine özel kır pidesi tarifi ile sizlerleyiz. Biz pidelerimizin iç harcında kıyma kullandık fakat siz isterseniz; evinizde bulunan malzemelerle patatesli kır pidesi yada peynirli kır pidesi de yapabilirsiniz.
Kır pidesi tarifi malzemeleri
  • 1 su bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
  • 1 cay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı insant maya
  • 1 tatli kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6 buçuk su bardağı arası un
İç harcı için
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 5-6 adet sivri biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar (pulbiber, karabiber vs)
  • Bir tutam maydanoz
Üzeri için
  • 2 yumurtanın sarısı
Kır pidesi tarifi yapılışı
1Öncelikle kır pidelerimizin hamurunu hazırlayalım. Mayayı derin bir kaseye koyup üzerine şeker ekleyelim ve bir su bardağı ılık suyu da üzerine ilave edelim. Kabımızın ağzını kapatıp mayamızın kabarmasını bekliyoruz.
2Mayamız kabardıktan sonra; sıvı yağ, yumurtaların beyazları ve sütü bir kaba alalım. Tuzu ve kabarmış mayayı da bu karışıma karıştırıyoruz. Güzelce harmanlıyoruz. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip kır pidesi hamurunu yoğuruyoruz. Çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra; üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
3Kır pidesi tarifi hamuru mayalanırken bizde bu esnada iç harcımızı hazırlayalım. Soğan ve biberleri yemeklik küçük küçük doğrayalım. Tencereye önce çok az yağ ile soğanları alıp biraz kavuralım. Daha sonra biberleri ekleyip biraz daha kavuralım. Soğan ve biber yumuşadığında kıymayı ilave edelim ve kıymamızın rengi dönene kadar karıştıralım. Kıymayı suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Sonrasında tuz ve istenilen baharatları ekleyelim. En son ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırıp ocaktan alalım.
4Biz kır pidesi iç harcını hazırlarken hamurumuzda mayalanmış olmalı. Mayalanmış hamuru 12 eşit parçaya bölelim. Hamurdan kopardığımız bezeleri oklava yardımıyla ve un serperek oval bir şekilde uzunlamasına doğru açalım.
5İç harcımızdan açtığımız pide hamurlarının üzerine koyup kenarlarını ortada birleştirelim. Daha sonra hazırladığımız kır pidelerini birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Kır pideleri bu şekilde yaklaşık yarım saat kadar süre ile tepside mayalanacak. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 – 225 derecelik fırında kır pidelerimizi üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Read More

8 Ağustos 2019 Perşembe

Beef Wellington Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 08, 2019


İçindekiler

600 gr bonfile
250 gr mantar
100 gr iç ceviz
200 gr füme antrikot
12 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tane hardal
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber

Yemek okulunda yabancı tarifleri pek yapmıyorum ama siz bu kadar istemişken yapmamak olmazdı. Bonfilenin gelebileceği en üst noktalardan biri Beef Wellington tarifi.
· 12 adet milföy hamurunu dondurucudan çıkartıp, üzerlerini unlayın ve 2 saat yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Milföyleri kare kare ayırmadan dikdörtgen halleriyle bekletmenizde fayda var.
· 600 gr bonfileyi tek parça halinde kasabınızdan alın ve iyice temizlemesini söyleyin. Her tarafını birer çay kaşığı tuz ve karabiberleyin.
· Geniş bir döküm tavayı ısıtıp bonfilenin her tarafını ikişer dakika mühürleyin.
· Et mühürlenirken 250 gr mantarı kabaca doğrayın. 100 gr iç ceviz ile birlikte mutfak doğrayıcısına atıp yaklaşık 30 saniye durdurarak çekin.
· Et mühürlendikten sonra eti tavadan alıp aynı tavaya mantar ve cevizleri koyun.
· Üzerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Birer çay kaşığı tuz ve karabiber de ekleyip 4 dakika kavurun.
· Ardından mantarları da geniş bir tabak veya tepsiye alıp soğutun.
· Tezgaha yaklaşık 2 karış genişliğinde uzunca streç film yayın.
· Üzerine dilim dilim füme antrikotları 2 sıra yerleştirin. Yerleştirirken etin boyutundan biraz daha uzun olmasına ve dilimlerin birer santim üst üste gelecek şekilde olmasına dikkat edin.
· Üzerine soğumuş mantarlı harcı yayın. Onun da ortasına yine soğumuş bonfileyi yerleştirin. Etrafına 1 çorba kaşığı tane hardalı yayarak sürün.
· Streç filmi kaldırarak antrikot ve mantarlı harcı bonfilenin etrafına dolayın. Kenarlarından sıkıştırarak dev bir sosis haline getirin.
· Bu haliyle biraz sertleşsin diye derin dondurucuda yarım saat bekletin.
· İkili milföy hamurlarından 3 tanesini kısa kenarları size yakın olacak şekilde yan yana tezgaha dizin. Yine kenarlarının üst üste gelmesine dikkat edin. Üzerine de iki taneyi uzun kenarları size bakacak şekilde koyun ve kenardan fazla parçayı kesin. Üst üste gelen yerlerin altını ıslatarak birbirlerine yapıştırın.
· Milföyün ortasına eti koyup hamuru etrafına rulo yapın.
· Birleşme yerini altına getirip kenarlarını poğaça kapatır gibi el dikişi yaparak kapatın.
İzleyin:





Read More

Lezzetli Dana Nuar Rosto Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 08, 2019


İçindekiler
1,1 kg nuar
3 dal taze kekik
2 beyaz soğan
3 havuç
6 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tuz
1 dal biberiye
1,5 su bardağı su
2 küp et suyu
1 çorba kaşığı tere yağı
1 çorba kaşığı un

Bugün size okkalı bir nuar rosto tarifim var. Sert bir etin; havucu, soğanı ve sosuyla nasıl gurme bir lezzete dönüştürülebileceğini ve bunu yaparken de tüm ipuçlarını sizlerle paylaşacağım.
· Ocağa tencereyi koyup altını açın, ben düdüklü tencere tercih ediyorum burada ortalama 1 saat kadar pişecek eğer siz normal tencerede yapacaksanız bu süre 2 saati bulabilir.
· 1,1 kg nuarı her yüzüne eşit miktarda birer tatlı kaşığı tuz ve karabiberi yayın.
· Tencerenin içine 4 çorba kaşığı zeytinyağını koyun ve etin her bir yanını mühürleyin.
· 2 soğanı 4 parçaya, 3 havucu 3 parçaya kesin ve tencereye ekleyip et ile birlikte mühürleyin.
· 1’er tatlı kaşığı tane karabiberi, toz yenibaharı, 1,5 çay kaşığı tuzu, 1 dal biberiyeyi, 3 dal taze kekiği ve 2 küp et suyunu ekleyin.Yenibaharı ben tane alıp kullanmadan önce dövmeyi tercih ediyorum.
· Üzerine etin yarısına gelecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı suyu ekleyip düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp yüksek basınç ayarına alıp tencere kitlendikten sonra altı kısık şekilde 40 dakika kadar pişirin.
· Etiniz piştikten sonra bir doğrama tahtasının üzerine alın. Bıçak ve çatal yardımıyla yaklaşık bir parmak kalınlığında dilimleyin.
· Tencerenin içindeki suyu süzün.
· Suyun içerisindeki baharat ve sebzeleri ayırın.
· Süzülen suyu tencereye geri koyun ve içerisine etleri ilave edip yaklaşık 25 dakika kadar ağzı açık bir şekilde pişirin.
· Etleri piştikten sonra bir tabağa alın ve tencerenin içindeki suyu tekrardan süzün.
· Tencerenin içinde 1 çorba kaşığı tereyağını eritip üzerine 1 çorba kaşığı beyaz un ekleyip renk değiştirinceye kadar kavurun.
· İçerisine süzdüğünüz et suyunu ve 1 çorba kaşığı sirkeyi ekleyip, yaklaşık 1-1,5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
· Sos kıvam aldıktan sonra sebzeleri ve rostoyu tabağa alıp üzerine lezzetli suyundan koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
İzleyin:




Read More

Yiyenlerin Hazır Zannedeceği Kurabiye Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 08, 2019

Hazır gibi kurabiye tarifi

Öyle bir kurabiye tarifi var ki; hem görüntüsü hemde tadıyla karşınızdakileri “hmmm kesin hazır almış bunları :)” dedirtecek bir tarif 🙂 Gelin hemen tarife geçelim de sizi de merakta bırakmayalım. Ayrıca burada verdiğim kurabiye tarifini de tavsiye ederim o da mükemmel oluyor.
Malzemeler
1 yumurta
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şeker
1 paket kabartma tozu
3.5 bardak un
Sütlü çikolata
Beyaz çikolata
Yapılışı

Read More

Yapımı Kolay Lezzetli Jöleli Tart Kek

  Hiç yorum yok
Ağustos 08, 2019

İlgili resim

Jöleli Tart Kek tarifi – Bugün sizlerle nefis bir jöleli kek yapıyoruz. Bu tarz jöleli kekler ağızda normal keklere göre çok daha iyi bir tat bırakıyor.
Kek Malzemeleri
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı + 1,5 yemek kaşığı un
Kekin Yapılışı
  1. Şeker ve yumurtayı mikserde köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Sonra sırayla sıvı malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.
  2. En son kuru malzemeleride katıp mikserin düşük devrinde bir iki dakika karıştırıyoruz. İster tart kalıbında isterseniz borcamda pişirebilirsiniz.
  3. Kalıbımızın altını yağlayıp unluyoruz. Hamuru kalıba boşalttıktan sonra bir , iki defa tezgaha vuruyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkınca üzerini yarım çay bardağı sütle ıslatıyoruz.
Jöle Malzemeleri
  • 1 su bardağından iki parmak eksik su
  • 1 su bardağı meyve püresi ( nar, vişne, portakal ,çilek) hangisini arzu ederseniz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı hafif tepeli nişasta
Jölenin Yapılışı
  1. Su, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Bir su bardağı meyve püresini ilave edip göz göz oluncaya kadar tekrar pişiriyoruz.
  3. İlk sıcaklığı çıkınca tart kekin üzerine yayıyoruz. Üst kısmını istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Soğuk servis yapıyoruz.
Jöleli tart kek hazır. Afiyet olsun.

Read More

Herkesin Sevdiği Lezzetli Kurabiye Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 08, 2019

hayran olunası kurabiye tarifi

Üstte resimde de gördüğünüz gibi bu kurabiyeleri görenler hayran kalıyor. Sadece görünüşü değil aynı zamanda lezzetiyle de gönüllerde yer edinen kurabiye tarifine hemen malzeme listesi ile geçiş yapalım.
Malzemeler
  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (veya daha fazla)
  • 1 yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un (kontrollü olarak artırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı nişasta
  • Çikolata süslemek için
Yapılışı

Read More