10 Ağustos 2019 Cumartesi

Yapması Kolay Ve Lezzetli Ev baklavası Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 10, 2019


Ev baklavası tarifi için malzemeler

Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 250 gr tereyağı
  • 350 gr iri çekilmiş antep fıstığı
Şerbet için
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Ev baklavası Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, ayçiçek yağı ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Nişasta ile pirinç ununu harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın. Tezgahı unlayıp her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın. Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin. Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci grup yufkayı tepsiye yayın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı gezdirip antep fıstığı serpin. İkinci grup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip fıstık serpin ve son yufka grubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve   suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.

Read More

Fırında dana incik Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 10, 2019


Fırında dana incik tarifi için malzemeler

Malzemeler
  • 250 gr dana incik
  • 50 gr kıyılmış soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr kereviz
  • 1 dal taze biberiye
  • 10 gr taze kekik
  • 10 gr domates salçası
  • 30 gr havuç
  • 15 ml zeytinyağ
  • 10 cl kırmızı şarap
Armut patatesler için
  • 100 gr patates
  • 20 gr tereyağı
  • 2 gr taze kekik
  • 2 gr tuz
  • 20 gr un
  • 1 gr rendelenmiş muskat
  • 1 yumurta
  • 50 gr galeta unu
  • 150 ml ayçiçeği yağı
Balzamik marineli sebze kulesi için
  • 50 gr kapya biber
  • 50 gr sarı biber
  • 50 gr kabak
  • 30 gr patlıcan
  • 50 gr domates
  • 2 gr taze fesleğen
  • 1 gr taze kekik
  • 1 gr sarımsak
  • 2 gr tuz
  • 5 ml zeytinyağı
  • 3 gr parmesan peyniri
  • 3 ml balsamik sirke

Fırında dana incik Nasıl Yapılır

Etleri kızdırılmış tavada birkaç dakika kızartın. Etleri alıp tavaya kısılmış soğan, sarımsak, kereviz, havuç ve baharatları ekleyin. Karamelize olunca salça ve şarabı ekleyin. Su ekleyip kaynatın. Fırında kızarana kadar pişirmeye devam edin. 

Armut patatesler: Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Tereyağı, kekik, tuz, un, muskat ve un ekleyip yoğurun. Parçalar koparıp armut şekli vererek galeta ununa bulayın ve kızartın. 

Balzamik marineli sebze kulesi: Bütün malzemeleri taze baharatlarla marine ederek tavada sote edin. Ardından çelik çemberlerin içerisine dizerek parmesan peyniri ile birlikte fırına verin. 170 derecede 10 dakika pişirin. Armut patates, dana incik ve sebze kulesini servis tabağına dizip servis yapın. 

Read More

İslim Kebabı Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 10, 2019

İslim Kebabı

MALZEMELER

10 kalem pirzola
3 adet orta boy patlıcan
1 çay kaşığı süt
Yeteri kadar su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Süslemek için:
Kiraz domates

YAPILIŞI

PATLICANLARI alacalı soyup, boydan boya uzunlamasına dilimleyin. Acısının çıkması için süt ve tuz katılmış suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kağıt havlu ile kurulayın ve kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Soğanı rendeleyin. Suyunu sıkın ve içine karabiber katın. Pirzolaları bu sosa bulayıp, 1-2 saat bekletin. Daha sonra suyu içinde kalacak şekilde tereyağında kızartın. İki adet kızarmış patlıcan dilimini çapraz şekilde koyun. Ortasına 1 adet pirzolayı yerleştirin ve açıkta kalan patlıcan uçları üst üste gelecek biçimde kapatın. Kürdan batırın ve ucuna kiraz domates takın. Malzemeler bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Read More

Lezzetli Ciğer Kavurma Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 10, 2019

Ciğer Kavurma

MALZEMELER

1 adet kuzu ciğeri
100 gram kuşbaşı kuyruk yağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon

YAPILIŞI

CİĞERİN damarlarını ve zarını iyice temizleyip, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuyruk yağı ve sıvıyağı tencereye alın. Ciğer ilave edip kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Tereyağı, salça, kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kuyruk yağı tercih etmezseniz sadece sıvıyağ da kullanabilirsiniz.

Read More

Sebzeli Küşleme Sarma

  Hiç yorum yok
Ağustos 10, 2019

Sebzeli Küşleme Sarma

MALZEMELER

4 adet küşleme
8 adet kültür mantarı
1 adet limon
1 demet maydanoz
5-6 dal taze soğan
2 adet kırmızı biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
2 damla limon suyu

YAPILIŞI

MANTARLARI limonlu suda haşlayın. Harç için kıyılmış maydanoz, soğan, kırmızı biber, kaşar peyniri, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. 1 adet küşlemeyi biftek gibi inceltin. Arasını açıp, her tarafına gelecek şekilde maydanozlu harçtan yayın. Ortasına 2 adet bütün mantar yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, çöp şişlere geçirin. Üzeri için yumurta akı, yoğurt, hardal ve limon suyunu çırpıp küşlemelerin üzerine sürün. Arzuya göre tane karabiber ve biberiye serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında veya elektrikli ızgarada her iki tarafı da kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Read More

Pilavlı Pirzola Dolması

  Hiç yorum yok
Ağustos 10, 2019

Pilavlı Pirzola Dolması

MALZEMELER

8 parça kuzu pirzola
Yarımşar çay kaşığı karabiber, kekik ve tuz
2-3 adet yumurtanın akı

Pilav için:
1 su bardağı pirinç
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık veya antepfıstığı
1 tatlı kaşığı karabiber
1’er çay kaşığı yenibahar ve tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil

YAPILIŞI

PİLAV için pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Ayrı bir yerde yemeklik kıyılmış soğanı tereyağında soteleyin. Suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurun. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, karabiber, yenibahar, tarçın ve karanfil ilave edip karıştırın. Bir buçuk su bardağı su ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp, üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10-15 dakika dinlendirin. Pirzolalara karabiber, kekik ve tuz ekleyip, 10 dakika dinlendirin. Pilavdan, tepeleme 1 çorba kaşığı alıp, bir adet pirzolanın üzerine yerleştirin. Kenarına çırpılmış yumurta akı sürüp ikinci pirzolayı üzerine yerleştirin. Kalan pirzolaları da aynı şekilde hazırlayın. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Read More

9 Ağustos 2019 Cuma

Yapımı Basit Ev Yapımı Limonata Tarifi

  Hiç yorum yok
Ağustos 09, 2019

limonata tarifi

Limonata tarifi malzeme listesi

  • 2 limon
  • 1 portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 lt su

Ev yapımı limonata tarifi yapım aşamaları

1Limon ve portakalları dilimleyip 1 gece buzlukta bekletelim. Yapmamıza 30 dk kala çıkaralım biraz çözülsün. Buzlu kalmasın yoksa özü çıkmıyor.
2Portakal ve limonların üstüne 1 su bardağı şeker ekleyip, rondodan geçirelim üstüne 1 su bardağı su ekleyip rondoda 1 dk daha geçirelim. Sonrasında hazırladığımız bu karışımın tadına bakarak yavaş yavaş suyumuzu ekleyelim.
Püf noktası: buzluktan biraz erken çıkarmak. Çok buzlu olursa, özü ve suyunu alamazsınız. Eğer limonunuz kalın zarlı ise mutlaka kabuk kısmını elma gibi soyun. Beyaz kalın zarı çöpe atın. Elma kabuğu gibi soyduğunuz limonun dışını ve limonun zarsız olan içini dilimleyip buzluğa atın. Aynı durum portakal içinde geçerli arkadaşlar. Beyaz zar kalın ise acı oluyor. Birde su oranını düşürebilirsiniz. Bazı limonlar ince de olsa suyu az çıkabiliyor. Bu durumda su miktarını 2 lt ye düşürebilirsiniz.
Limonata tarifi bu kadar kolay arkadaşlar, artık kendi evinizde buz gibi limonatalar hazırlayabilirsiniz.

Read More